ГоловнаСвіт

Клінтон і Трамп наблизилися до висунення кандидатами в президенти США

Результати внутрішньопартійних виборів у вівторок не змінили розклад сил

Клінтон і Трамп наблизилися до висунення кандидатами в президенти США

Колишній держсекретар США Гілларі Клінтон і мільярдер Дональд Трамп перемогли на внутрішньопартійних виборах демократів і республіканців у штаті Арізона.

Водночас на кокусах Демократичної партії у штаті Юта перемогу здобув сенатор від Вермонта Берні Сандерс. Ще не відомий переможець у цьому штаті від Респуліканской партії. Наразі підраховано 10%, перемагає сенатор від Техасу Тед Круз (67,3%), Трамп тільки на третьому місці - у нього 15,2% голосів, повідомляє CNN.

Демократи сьогодні також проводять кокуси в Айдахо, проте їхні результати ще не відомі.

Для висунення від Демократичної партії кандидату необхідно отримати голоси 2382 делегатів. Поки Клінтон отримала 1164 делегата, а Сандерс - 847. Водночас колишній держсекретар заручилася голосами 467 суперделегатів - вищих функціонерів партії, які можуть голосувати, не враховуючи підсумки попереднього голосування у штатах (у Сандерса їх тільки 26). Таким чином, за загальним числом делегатів Клінтон перемагає зі значним відривом - 1675 проти 904.

У республіканців, яким для висунення необхідно 1237 делегатів, перемагає Трамп. У нього за підсумками голосування у 32 штатах 739 делегатів, у Круза - 425, у губернатора Огайо Джона Кейсіка - 143.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram