ГоловнаСвіт

У Гавані почалися переговори Рауля Кастро з Бараком Обамою

Американський лідер анонсував угоду між Гаваною і Google

Кубинський лідер Рауль Кастро і президент США Барак Обама проводять в понеділок переговори у Гавані у Палаці Революції.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Обама і Кастро вже тричі зустрічалися раніше, однак нинішня зустріч має стати найзначнішою. Очікується, що американський лідер вимагатиме від свого кубинського колеги проведення економічних і демократичних реформ.

Перед переговорами в палаці відбулася офіційна церемонія привітання Обами. Лідери обох країн потиснули один одному руки і обмінялися кількома репліками.

Рауль Кастро і Барак Обама в Гавані
Фото: EPA/UPG
Рауль Кастро і Барак Обама в Гавані

Раніше в понеділок президент США поклав вінок до пам'ятника національному герою Куби Хосе Марті.

Обама прибув з історичним візитом на Кубу у неділю в другій половині дня за місцевим часом (у ніч на понеділок за київським часом). Він став першим за останні 88 років президентом США, який відвідав Кубу.

Незадовго до переговорів Обама анонсував угоду між владою Куби і корпорацією Google.

"Одна з речей, які ми оголосимо, - це угода, згідно з якою Google почне налаштовувати широкосмуговий доступ і Wi-Fi на острові", - сказав президент США в інтерв'ю ABC News.

Його адміністрація сподівається, що зміни можуть також прийти на з'їзді Комуністичної партії наступного місяця, але сумнівається в тому, що будь-яке політичне відкриття буде зроблено.

Кастро, у свою чергу, заявляв, що Куба не відступить від ідей своєї 57-річної революції. У Гавані кажуть, що США мусять припинити економічну блокаду Куби і повернути військово-морську базу в Гуантанамо Кубі перш, ніж між країнами відновляться нормальні відносини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram