ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росіян зобов'яжуть обґрунтовувати поїздки в "неспокійні" країни

У список "неспокійних" пропонується включити країни Близького Сходу і Південно-Східної Азії

Росіян зобов'яжуть обґрунтовувати поїздки в "неспокійні" країни
Российская граница
Фото: www.ntv.ru

МВС Росії запропонувало створити список "неспокійних" країн, для тривалого перебування в яких потрібно буде надавати обґрунтування.

Про це повідомляє РИА Новости.

У список пропонується включити країни Близького Сходу і Південно-Східної Азії, а обґрунтування зробити обов'язковим для поїздок тривалістю від одного місяця, але конкретний термін мусять встановити законодавці.

На думку заступника голови комітету Ради Федерації Росії з оборони і безпеки Франца Клінцевича, у список в першу чергу необхідно включити такі країни, як Туреччина, Ірак, Сирія, Афганістан, Пакистан, Ємен, Сомалі та Нігерія.

Заступник начальника головного управління з протидії екстремізму МВС Володимир Макаров пояснив, що створення списку допоможе боротися з участю росіян в незаконних збройних формуваннях за кордоном, а також перешкодить їхньому поверненню на батьківщину зі "злочинними цілями".

На його думку, цей захід не ускладнить виїзд за кордон для законослухняних громадян, оскільки технічно процедура буде досить простою. Під час перетину кордону потрібно буде лише показати дозвіл.

Він також навів дані, згідно з якими в Сирії та Іраку на боці "Ісламської держави" воюють близько трьох з половиною тисяч росіян. За його словами, серед цих людей близько 200 мусульман, які проживали в регіонах, де ця релігія не є традиційною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російським силовикам заборонили виїзд за кордон через Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram