ГоловнаСвіт

У США представили законопроект про протидію інформаційній війні

Документ передбачає створення Центру інформаційного аналізу

У США представили законопроект про протидію інформаційній війні
Фото: Lenta.ru

У Сенаті США представили новий законопроект, метою якого є посилення зусиль Вашингтона у протидії "пропаганді і дезінформації", яку поширюють Росія, Китай та інші країни, передає Радіо Свобода.

Документ, який називається "Акт протидії інформаційній війні у 2016 році", з'явився в момент посилення закликів до Конгресу США, урядів європейських столиць і НАТО протидіяти кампанії дезінформації.

Нове законодавство США, розроблене сенатором від Республіканської партії Робом Портманом і сенатором-демократом Крісом Мерфі, передбачає створення Центру інформаційного аналізу, який повинен аналізувати "інформаційну війну іноземних урядів".

Після офіційного представлення законопроект став би одним із щонайменше двох документів, спрямованих у Конгрес за останні роки, метою яких є змінити політику США в діяльності міжнародних ЗМІ.

Росія своєю агресією в Україні стурбувала політиків і в Європі, і в Північній Америці. Євросоюз створив невеликий підрозділ під назвою Європейська служба зовнішніх дій для боротьби з поширенням кремлівського трактування подій, зокрема йдеться про такі російські канали, як RT і Sputnik.

У НАТО для протидії російській пропаганді створили Центр стратегічної комунікації, заснований у Латвії.

Нагадаємо, на початку лютого Європейська служба зовнішніх зв'язків запустила сайт російською мовою. На ресурсі представлено широкий спектр матеріалів: про санкції проти Росії, про життя людей в Україні, про зусилля ЄС на Близькому Сході та ін.

У листопаді 2015 року Європейська служба зовнішніх зв'язків організувала щотижневу розсилку на пошту оглядів дезінформації. Зараз таких оглядів уже 13. Тепер вони доступні не тільки за передплатою на пошту, а й на новому сайті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram