ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі закликали телеканали рідше показувати росіянам закордон

В "Єдиній Росії" закликали до розвитку внутрішнього туризму.

У Держдумі закликали телеканали рідше показувати росіянам закордон
Архив
Фото: EPA/UPG

Депутат від фракції "Єдина Росія" Ольга Орлова під час виступу на пленарному засіданні Держдуми дорікнула російським каналам тим, що замість просування внутрішнього туризму вони розповідають про привабливі місця для відпочинку за кордоном.

Запис виступу прес-служба "Єдиної Росії" розмістила на YouTube.

За інформацією Орлової, жителі країни черпають інформацію про російські напрямки для відпочинку з інтернету, в той час як телебачення "не повною мірою зацікавилося цією темою". Парламентарій висловила жаль, що на російському ТБ мало програм, присвячених подорожам, а наявні практично не розповідають про Росію, вважає вона.

Як приклад вона назвала передачу "Непутящі нотатки" Дмитра Крилова, яка виходить на Першому каналі з 1996 року. За словами Орлової, за 2015 рік Росії було присвячено всього 25% ефірів цієї програми (в розшифровці її виступу на сайті "Єдиної Росії" йдеться про 5%, - ред.).

"У цій програмі працюють журналісти, які працюють високопрофесійно і з любов'ю. Але в 2015 році більшість програм було присвячено місцям, які не є в Росії - це Сейшели, Нова Зеландія, Нідерланди, Ірландія, Іспанія, Кенія. Чесно скажу: я не була в жодній із цих країн. Але як чудово зроблено проект!" - зазначила парламентарій.

Наприкінці виступу депутат закликала керівників федеральних каналів до імпортозаміщення на ниві тревел-шоу. У разі якщо телевізійні начальники не створюватимуть журналістам перепон, "вони своїм талантом, своєю креативністю покажуть чудові місця країни", переконана вона.

"Якщо ми говоримо про імпортозаміщення в усьому, в тому числі і в туризмі, то такий відсоток програм про Росію - це велика помилка. Адже сьогодні є країни, де 80% туристів - це внутрішній потік", - сказала Орлова.

Нагадаємо, що напередодні Росія зняла санкції з турецьких туроператорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram