ГоловнаСвіт

Голландський міністр закликала громадян голосувати на референдумі за асоціацію Україна-ЄС

Голландія буде і надалі сприяти підтримці України

Голландський міністр закликала громадян голосувати на референдумі за асоціацію Україна-ЄС
Фото: Архив

Міністр зовнішньої торгівлі і співпраці Голландії Ліліанне Плумен закликала громадян цієї країни взяти участь у референдумі про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом заради загиблих за демократію людей і зауважила, що особисто проголосує "за".

Про це вона заявила під час спільної з міністром фінансів України Наталією Яресько прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

"Ми віддані тому, щоб Угода запрацювала. У нас відбудеться референдум, і моя порада - піти і проголосувати. Люди втрачали свої життя в битві за демократію, так що йдіть і голосуйте. Особисто я проголосую "за", - сказала вона.

Також міністр наголосила, що Голландія буде і надалі сприяти підтримці України з боку міжнародних фінансових організацій, а також заявила про інвестиційну зацікавленість голландських компаній до нашої країни.

Нагадаємо, 6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться рекомендаційний референдум з приводу Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Уряд Нідерландів, який зараз головує в Євросоюзі, вже підписав угоду, проте ратифікацію довелося відкласти, тому що євроскептики Нідерландів раніше зібрали необхідну кількість голосів для проведення консультативного плебісциту за утвердження угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Якщо голландці проголосують за перегляд СА з Україною при явці не менш як 30%, то уряд Нідерландів може прийняти їх думку до розгляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram