ГоловнаСвіт

Інвестори подали позов проти Volkswagen на €3,3 млрд

За даними німецького суду, на розгляді знаходяться 65 позовів до автоконцерну

Інвестори подали позов проти Volkswagen на €3,3 млрд
Volkswagen

Інституційні інвестори подали позов проти німецького автоконцерну Volkswagen на суму €3,3 млрд у справі про "дизельний скандал".

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Позов було подано від імені 278 інституційних інвесторів по всьому світу в суд німецького міста Брауншвейг. Як розповів агентству адвокат Андреас Тілп, що представляє інтереси інвесторів, концерн звинувачують у приховуванні важливої інформації, що стосується перебігу розслідування "дизельного скандалу".

За даними суду Брауншвейга, на розгляді знаходяться 65 позовів до автоконцерну. Крім цього, їм загрожують численні позови в США та інших країнах по всьому світу.

У вересні 2015 року Агентство з охорони навколишнього середовища США заявило, що нове програмне забезпечення автомобілів Volkswagen з дизельними двигунами дозволяє обходити перевірку рівня викиду машиною шкідливих речовин. Влада США зобов'язала компанію відкликати 500 тис. автомобілів. Також Volkswagen загрожує штраф у $18 млрд.

Згодом гендиректор Volkswagen подав у відставку.

Колишній співробітник американського підрозділу концерну Деніел Донован, звільнений у грудні 2015 року, також подав позов проти компанії. Донован працював у концерні головним інженером шахти проектів. За його даними, співробітники компанії усувають свідоцтва установки на автомобілі нелегальних пристроїв, які дозволяють змінити результати тестів на викиди шкідливих речовин.

Донован стверджує, що повідомив керівництву цю інформацію, після чого був звільнений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram