ГоловнаСвіт

Венесуела продовжила на два місяці надзвичайний економічний стан

Мадуро далі наполягає на тому, що проти Венесуели ведеться економічна війна

Венесуела продовжила на два місяці надзвичайний економічний стан
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

У Венесуелі продовжено ще на 60 днів надзвичайний економічний стан.

Відповідний указ підписав президент країни Ніколас Мадуро, повідомляється на його сайті.

"Указ президента №2270 від 11 березня 2016 року продовжує термін, встановлений указом №2184, опублікованим в Офіційній газеті 14 січня 2016 року. Виконавча влада може продовжувати надавати захист венесуельцям і венесуельській економіці в умовах економічної війни, що ведеться проти неї", - йдеться в документі.

На тлі падіння світових цін на нафту, яка є головним джерелом валютних надходжень, у Венесуелі відзначається інфляція і дефіцит споживчих товарів.

Вперше про рішення ввести в країні надзвичайні економічні заходи Мадуро оголосив 5 січня. Метою плану, як пояснив президент, є "збільшення фундаментальних показників виробництва, розповсюдження товарів, їхня комерціалізація і регулювання цін".

Контрольований опозицією парламент, новий склад якого обрали у 2015 році, відмовився тоді ухвалити рішення президента, однак Конституційний суд визнав указ глави держави таким, що має юридичну силу.

18 лютого Мадуро оголосив про девальвацію болівара. Голова держави зазначив, що це рішення ухвалили з метою захисту економіки у сферах охорони здоров'я, соціального забезпечення та інших важливих аспектах.

З 10 березня у республіці вводиться система обміну валюти, яка передбачає одночасне існування двох курсів.

Нагадаємо, минулих вихідних у Венесуелі відбулися багатотисячні протести з вимогою відставки Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram