ГоловнаСвіт

В аеропорту Белграда знайшли дві бойові ракети Hellfire

У Бейруті заявили, що ліванська й американська влада знали про вантаж ракет

В аеропорту Белграда знайшли дві бойові ракети Hellfire
AGM-114 Hellfire
Фото: wikipedia

В аеропорту Белграда (Сербія) кінологи завдяки натренованим на пошук бомб собакам виявили дві американські багатоцільові ракети Hellfire, доставлені туди пасажирським бортом.

Про це повідомляє Associated Press.

Боєприпаси, що знаходилися у дерев'яних контейнерах, прибули в повітряну гавань у літаку компанії Air Serbia, що прямував зі столиці Лівану Бейрута. У документах на вантаж, в якому знаходилися ракети, кінцевим пунктом було вказано Портленд (штат Орегон, США), уточнює агентство Рейтер.

Інцидент стався в суботу, 12 березня. Сербська влада почала розслідування.

Тим часом, як повідомляє Рейтер з посиланням на джерело у ліванських силах безпеки, у Белграді було знайдено тренувальні ракети, які після використання ліванською армією відправили назад в США. За словами співрозмовників агентства, ліванська й американська влада знали про вантаж ракет, які, як уточнило джерело, "не становили жодної загрози для громадськості".

AGM-114 Hellfire - американська ракета класу "повітря-поверхня", з напівактивним лазерним або активним радіолокаційним наведенням (втілює принцип "вистрілив і забув"), може застосовуватися з авіаційних, морських і наземних платформ по броньованій техніці, укріпленнях та інших видах наземних і надводних цілей на дальності до восьми кілометрів.

Основні носії ракет Hellfire - вертольоти вогневої підтримки. Також боєприпаси встановлюються на безпілотники MQ-1 Predator.

Нагадаємо, в лютому у результаті авіаудару в Лівії загинули співробітники посольства Сербії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram