ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Краснодарі на Масляну спалили книги Генрі Міллера

Росіяни пояснили спалювання книг "протестом проти аморальних західних цінностей".

У Краснодарі (Росія) в ніч проти 14 березня група молодих людей спалила книги американського письменника Генрі Міллера, автора романів "Тропік Рака", "Чорна весна" і "Сексус".

Про це повідомляє "Югополис".

У прес-релізі, який організатори поширили після проведення акції, вони пояснюють, що спалювання книг Міллера було протестом проти аморальних західних цінностей.

"Замість спалювання опудала російської жінки-зими слов'яни повинні палити скрижалі Содому. Твори Генрі Міллера - архетип загниваючого західного світу з його торжеством блуду і занепадом сімейних цінностей. Русскій мір відзначає свято весни, але чи потрібно нам цвітіння райдужної Європи з її генітальними пролісками і розіпнутими трояндами? Краще ядерна зима, ніж чорна весна", - наголошується в офіційному повідомленні.

Організатори акції стверджують, що спалені книги були вилучені з фондів бібліотек Краснодара. Вони відзначили, що творів Генрі Міллера там виявилося небагато, що "свідчить про моральне здоров'я і суспільну свідомість міста".

У міському управлінні культури "Югополісу" сказали, що доступ до фондів муніципальних бібліотек закритий і просто так винести звідти книги неможливо.

Генрі Міллер - американський письменник і художник. Він є автором скандальних для свого часу інтелектуально-еротичних романів про світ після Першої світової і про долю письменника в цьому світі.

Нагадаємо, в січні повідомляли, що у Воркуті спалили "чужі російській ідеології" книги Фонду Сороса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram