ГоловнаСвіт

Бразильські художники зав'язали очі сотні пам'ятників

Діячі мистецтва спробували приховати від національних діячів Бразилії "ганебний стан нації".

Сто статуй у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) в неділю, 13 березня, виявилися з зав'язаними очима.

Таким чином активісти руху Oraculo Project хотіли, щоб національні діячі Бразилії не бачили "ганебний стан нації".

Проект Oraculo Project в Бразилії
Фото: Oraculo Project, Бразилія
Проект Oraculo Project в Бразилії

За словами художників, акція жодним чином не пов'язана з демонстраціями проти діючого президента Бразилії Ділми Русеф. Останній такий пікет відбувся в неділю, 13 березня.

Художники пояснили, що ідея їхньої акції полягає в тому, щоб засліпити тих, хто вже не може щось зробити для країни. Вони не повинні бути безпорадними свідками економічної та політичної кризи в країні, тому що вже не в силах що-небудь змінити.

Нагадаємо, наприкінці 2015 року в Бразилії проходили багатотисячні акції за імпічмент президента.

Хоча щодо Русеф не ведеться розслідування, багато бразильців покладають за неї відповідальність за найгіршу за останні 25 років рецесію. Крім того, Русеф звинувачують у порушенні законодавства про фінансову відповідальність у 2014-му і 2015 роках. Голову держави звинувачують у тому, що її адміністрація використовувала податкові маневри з метою приховати дефіцит бюджету, уряд Бразилії свою провину заперечує.

3 грудня спікер нижньої палати бразильського Конгресу Едуарду Кунья оголосив про запуск процедури імпічменту Русеф. Процедура імпічменту може тривати декілька місяців.

25 листопада під час розслідування корупції в державній нафтовій корпорації Petrobras були заарештовані високоповажні соратники Русеф - директор бразильського банку BTG Pactual Андре Естевес і депутат від Партії трудящих (її представляє Русеф) Делсідіу Амарал.

Крім того, прокуратура Сан-Паулу направила до суду запит із вимогою заарештувати екс-президента Бразилії Луїса Інасіу Луле да Сілву на підставі висунутих проти нього звинувачень у корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram