ГоловнаСвіт

У Бразилії понад 3 млн людей вийшли на демонстрації проти президента

Бразильці вимагають відставки Русеф і ефективної боротьби з корупцією

У Бразилії у неділю, 13 березня, відбулися багатотисячні акції протесту з вимогою відставки президента країни Ділми Русеф.

Про це повідомляє euronews.

Маніфестації зібрали рекордну кількість учасників. За даними поліції, на вулиці бразильських міст вийшли понад 3 млн осіб. Нинішні протести було організовано на тлі нового витка антикорупційного розслідування навколо розкрадань у державній нафтогазовій компанії Petrobras.

За словами протестувальників, вони підтримують країну у справі проведення Олімпійських ігор та інших великих заходів, але проблема полягає в тому, що державі не вистачає ефективного управління і чиновники вкрай корумповані.

Нагадаємо, раніше прокуратура висунула на адресу екс-президента Бразилії Лули да Сілви звинувачення у відмиванні грошей. Він вважається політичним наставником діючого президента і потенційним фаворитом президентських перегонів 2018 року. Тому його арешт поряд з імпічментом Русеф стали головною вимогою маніфестантів.

Багато протестувальників мали ляльки, що імітують Сілву і Русеф, одягнених у тюремні роби.

Як зазначають спостерігачі, настільки висока явка на протести в неділю може ще більше ускладнити здатність Русеф боротися за своє політичне виживання.

Нагадаємо, 3 грудня спікер нижньої палати бразильського Конгресу Едуарду Кунья оголосив про запуск процедури імпічменту Русеф. Процедура імпічменту може зайняти кілька місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram