ГоловнаСвіт

Польща планує стати повноправним членом НАТО цього року

У Варшаві відбудеться саміт НАТО

Польща планує стати повноправним членом НАТО цього року
Архив
Фото: EPA/UPG

Польща стане повноправним членом НАТО влітку цього року. Зокрема, характер присутності країни в Північноатлантичному альянсі зміниться після саміту організації в Варшаві, який відбудеться 8-9 липня. Про це заявив міністр оборони країни Антоній Мацеревич, повідомляє "Радіо Польша".

"Польща стоїть на порозі великої зміни, яким є перехід від політичної участі в НАТО до повноправного членства", - заявив Мацеревич. Він зауважив, що не тільки уряд і збройні сили країни, а й вся нація виступає за єдність з союзниками для захисту від можливої агресії, незалежно з якого боку вона настане.

Міністр також зазначив, що в цьому році в Польщі "пройде найважливіша подія вільного світу - саміт НАТО у Варшаві". "Він закінчить довгий шлях і зробить Польщу та інші країни Східної і Центральної Європи повноправними членами альянсу", - додав міністр.

Нагадаємо, уряд Польщі має намір спростити процедуру розміщення військ НАТО в екстрених ситуаціях. Відповідний законопроект про перебування іноземних військ на території країни було подано 1 березня на засіданні Ради міністрів Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram