ГоловнаСвіт

МЗС РФ підтвердило висновки американських судових експертів про причини смерті екс-міністра друку

Генпрокурор РФ попросив у міністра юстиції США документи, необхідні для з'ясування причин і обставин смерті Лесіна

МЗС РФ підтвердило висновки американських судових експертів про причини смерті екс-міністра друку
Михаил Лесин
Фото: crimerussia.ru

Повідомлення про причини смерті колишнього міністра друку Росії Михайла Лесіна в США були перевірені ще раз російською стороною і виявилися правдою. Про це повідомила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, повідомляє Русская служба Би-би-си. "Я побачила в ЗМІ повідомлення з посиланням на представника слідства і уповноважених представників США про те, що у них з'явилася конкретна і досить чітка інформація про причини, що призвели до смерті російського громадянина. Ми перевірили, ці повідомлення справді виявилися правдивими", - сказала Захарова.

Також 11 березня стало відомо, що генеральний прокурор Росії Юрій Чайка попросив у міністра юстиції США документи, необхідні для з'ясування причин і обставин смерті Лесіна.

Тіло 57-річного Михайла Лесіна було виявлено в номері готелю "Дюпон" у Вашингтоні 5 листопада 2015 року. Спочатку повідомлялося, що причиною смерті міг стати серцевий напад.

Однак у ніч на 11 березня в американській пресі з'явилися повідомлення про те, що Лесін помер від "тупих силових травм голови", а також подібних травм шиї, тулуба, верхніх і нижніх кінцівок. До таких висновків прийшла судово-медична експертиза у Вашингтоні.

Михайло Лесін помер 5 листопада 2015 року в готелі в центрі Вашингтона.

Поліція американської столиці опублікувала короткий звіт про подію. Співробітник поліції зайшов у номер Лесіна і побачив його тіло на підлозі. Викликані медики констатували смерть, і тіло було відправлено на експертизу. Щодо можливих причин смерті звіт поліції уточнює лише, що вогнепальних ран на тілі не було.

У 1999-2004 роках Лесін займав пост міністра у справах друку, телерадіомовлення і засобів масових комунікацій. У 2004-2009 роках був радником президента Росії, займався питаннями розвитку ЗМІ та інформаційних технологій. З 1 жовтня 2013 року по 12 січня 2015 року очолював "Газпром-медіа холдинг".

Як повідомлялося, в грудні 2014 року голова російського медіа-холдингу "Газпром-Медіа" Михайло Лесін звільнився через сімейні обставини. З чуток, рішення про відставку приймав особисто президент РФ Володимир Путін. Як відзначав Forbes, Лесін останній рік вів себе як міністр у справах друку і нажив багато ворогів своєю активністю.

До "Газпром-Медіа" належать телеканали НТВ, ТНТ, "П'ятниця", 2х2, ТВ3, супутниковий оператор "НТВ-Плюс", радіостанції "Ехо Москви", "Авторадіо", Сіті-FM, відеосервіс RuTube та інші ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram