ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин наказав проводити більше ядерних випробувань

Генсек ООН закликав КНДР "припинити дестабілізаційні дії"

Кім Чен Ин наказав проводити більше ядерних випробувань
Ким Чен Ын
Фото: guardian.co.uk

Лідер КНДР Кім Чен Ин поспостерігав за пуском балістичної ракети і наказав проводити більше випробувань для посилення здатності країни завдати ядерний удар.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

У повідомленні не уточнюється час проведення випробувань, але, швидше за все, це був запуск двох ракет малої дальності у четвер, які пролетіли 500 кілометрів і впали в море.

"Дорогий товариш Кім Чен Ин сказав, що роботу слід посилити для поліпшення здатності атаки, і поставив бойове завдання продовжити ядерні випробування для оцінки потенціалу нових ядерних боєголовок, а також тести для поліпшення здатності нанесення ядерного удару", - повідомило ЦТАК.

Раніше північнокорейські державні ЗМІ повідомили з посиланням на заяву Кім Чен Ина, що Пхеньян створив мініатюрні ядерні боєголовки, які можна встановити на балістичні ракети.

Проведення нових ядерних випробувань буде прямим порушенням санкцій ООН, які також забороняють тести балістичних ракет, хоча Пхеньян з ними не згоден.

"Це просто необачна і безрозсудна поведінку того, хто поняття не має про те, як функціонує світ", - сказав Чон Чжун Хі, прес-секретар південнокорейського міністерства у справах об'єднання, що займається взаєминами з КНДР.

Генсек ООН Пан Гі Мун закликав Пхеньян "припинити дестабілізаційні дії", додавши, що він все ще "вкрай стурбований" ситуацією.

People's Daily, провідна газета Китаю - головного економічного і дипломатичного союзника КНДР, закликала всі сторони бути "терплячими і хоробрими", проявити добру волю і відновити переговорний процес.

Останнім часом КНДР практично щодня стала публікувати повідомлення зі вказівками Кім Чен Ина боротися з Південною Кореєю і США, які почали масштабні військові навчання.

Минулого тижня державні ЗМІ КНДР повідомили, що Кім Чен Ин наказав армії тримати ядерну зброю напоготові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram