ГоловнаСвіт

Іранські військові пообіцяли продовжувати свою ракетну програму "за будь-яких умов"

У Тегерані вважають, що іранська ракетна програма не суперечить ядерній угоді

Іранські військові пообіцяли продовжувати свою ракетну програму "за будь-яких умов"
Испытания ракет в Иране (Архив)
Фото: EPA/UPG

Балістичну програму Ірану не буде закрито за жодних умов, а ракети Тегерана готові до запуску.

Про це заявив командувач Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), бригадний генерал Амір-Алі Гаджизаде в ефірі державного телебачення, інформує агентство Рейтер.

"Іран не зупинить ракетну програму ні за яких обставин. Корпус вартових ісламської революції не приймає резолюції Радбезу ООН про ракетні розробки. Ми завжди готові захищати нашу країну від будь-яких агресорів. Іран не перетвориться в Ємен, Ірак або Сирію", - заявив генерал.

Крім того, генерал повідомив характеристики ракет, які КВІР випробував в середу, 9 березня. За словами Гаджизаде, вони можуть нести 24 боєголовки і до тонни вибухівки.

Корпус вартових провів випробування кількох балістичних ракет у вівторок і в середу. Випробування стали викликом резолюції ООН і ядерній угоді 2015 року, в рамках якої Тегеран погодився обмежити свою атомну програму в обмін на зняття економічних санкцій.

Бійці КВІР запустили дві ракети з установки на півночі Ірану. Боєголовки вразили цілі на південному сході країни, пролетівши 1400 кілометрів.

"Іранська ракетна програма і випробування в останні дні під час військових навчань не суперечать обіцянкам і ядерній угоді", - сказав прес-секретар МЗС Ірану Хосейн Джабер Ансарі.

Держсекретар США Джон Керрі в середу поговорив з головою іранського МЗС, повідомив представник Держдепу США.

Корпус вартових має десятки балістичних ракет малої і середньої дальності - найбільша кількість серед країн Близького Сходу. Правоохоронці стверджують, що ракети призначені виключно для оборони і оснащені звичайними, а не ядерними боєголовками.

Нагадаємо, 9 березня США продовжили санкції щодо Ірану на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram