ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Пентагон заявив про ліквідацію одного з командирів ІДІЛ

Спецслужби США вважають, що здатність ІД до вербування іноземних бойовиків може погіршати

Пентагон заявив про ліквідацію одного з командирів ІДІЛ
Боевики "Исламского государтва" (Архив)
Фото: EPA/UPG

Пентагон заявив про загибель одного з командирів терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД, ІДІЛ) Абу-Умера аш-Шишані в результаті авіаударів.

Відповідне повідомлення розміщено на сайті Пентагону.

Згідно зі словами прес-секретаря Міноборони США Пітера Кука, аш-Шишані, імовірно, був убитий 4 березня в околицях міста Шаддаді в Сирії.

Міноборони США продовжує вивчати результати операції, спрямованої на усунення одного з ватажків ІД. На думку американських спецслужб, усунення аш-Шишані може "негативно позначитися на здатності ІД до вербування іноземних бойовиків, особливо з Чечні і регіонів Кавказу, і погіршити здатність ІД координувати атаки і захист своїх цитаделей, таких як Ракка в Сирії та Мосул в Іраку".

Справжнє ім'я Абу-Умера аш-Шишані - Тархан Теймуразович Батирашвілі на прізвисько "Умар Чеченець". За національністю він грузин. Базувався аш-Шишані в Сирії. Він займав багато високих посад у структурі ІД, зокрема був міністром війни. За інформацію про аш-Шишані США оголосили нагороду до $5 млн.

У листопаді 2014 року про смерть аш-Шишані заявив голова Чечні Рамзан Кадиров у своєму Instagram. Наприкінці грудня 2015 року повідомляли про затримання терориста американськими спецпризначенцями, Пентагон тоді утримався від офіційних коментарів. У лютому 2016 року ЗМІ спростували інформацію про смерть терориста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram