ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Німеччині затримали росіянина, який збирав гроші для ІД

Затриманий, імовірно, вербував нових членів для ІД

У Німеччині затримали росіянина, який збирав гроші для ІД
Фото: torange.biz

У Німеччині поліція затримала росіянина, який збирав гроші і військове спорядження для джихадистського угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє  DW з посиланням на Neue Westfälische.

Згідно з повідомленням, 27-річного росіянина затримали 3 березня у федеральній землі Північний Рейн - Вестфалія. Він, імовірно, збирав фінансові кошти для "Ісламської держави", намагався роздобути для цього угруповання військове спорядження, в тому числі оптичні приціли, і, можливо, вербував нових членів для ІД.

Представник прокуратури заявив, що в зв'язку з цим затриманого підозрюють у членстві в терористичному угрупованні.

Росіянина затримали на підставі європейського ордера, виданого владою Польщі. німецький суд постановив затримати громадянина РФ, щоб встановити, чи дійсно він є тією людиною, яка перебуває в розшуку.

Поки не встановлено, чи проживав цей росіянин у Кірхленгерні (місто у федеральній землі Північний Рейн - Вестфалія, Німеччина) постійно чи був у місті з візитом.

Нагадаємо, ізраїльська прокуратура подала до окружного суду в Беер-Шеві обвинувальний висновок проти 30-річного уродженця Гази Самі Хамада Хабіба. Стверджується, що араб, який проживав з 2010 року в Одесі, планував здійснити теракти проти ізраїльських громадян на території України, а також в Ізраїлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram