ГоловнаСвіт

Естонія частково відгородиться від Росії парканом

Завершити технічне облаштування російсько-естонського кордону в Таллінні розраховують до 2020 року.

Естонія частково відгородиться від Росії парканом
Архив
Фото: www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy

На деяких ділянках кордону Естонії з Росією побудують загородження, які перешкоджають проходженню людей.

Про це повідомили в Департаменті поліції і прикордонної охорони Естонії, повідомляє "Естонське національне телерадіомовлення".

"На певних відрізках кордону, залежно від специфіки цих ділянок, необхідна огорожа, яка становить лише малу частину загального облаштування східного кордону Естонії", - повідомила BNS Гелен Нейдер-Веєрме, керівник інтегрованого бюро адміністрування кордону Департаменту поліції і прикордонної охорони.

"Пріоритетом є будівництво інфраструктури і використання інфотехнологічних рішень, що дозволить у майбутньому швидко розкривати і виявляти незаконний перетин кордону, оперативно реагувати на інциденти", - пояснила майор поліції Нейдер-Веєрме.

"Технічні рішення також дозволять використовувати зібрану інформацію як речові докази під час розслідування правопорушень, пов'язаних із кордоном: незаконний перетин, переправлення контрабанди, торгівля людьми або інші види транскордонних злочинів", - пояснила вона.

"Огорожа буде встановлена на тих відрізках кордону, де необхідно блокувати його швидке перетинання людьми", - додала майор.

Де саме і яких розмірів буде огорожа, Нейдер-Веєрме не уточнила, зазначивши, що це залежить від проектування прикордонних споруд. Загалом технічне облаштування кордону Естонії з Росією має завершитися до 2020 року.

Нагадаємо, про те, що Естонія вирішила відгородитися від Росії двометровим парканом, повідомляли ще в серпні 2015 року. Тоді, однак, не уточнювали, що огорожа буде на трьох відрізках кордону.

Водночас вказувалося, що для охорони кордону використають, серед іншого, відеокамери і безпілотні літальні апарати, а в акваторії Чудського озера розмістять понад 600 прикордонних буйків. Також зазначалося, що роботи з технічного посилення кордону почнуться 2018 року, їхня загальна вартість становитиме €71 млн.

Також нагадаємо, що в грудні Латвія почала будувати паркан на кордоні з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram