ГоловнаСвіт

На Кіпрі чиновник у листі президентові поскаржився на надто велику зарплату

За останній рік роботи співробітник міністерства не зробив практично нічого

На Кіпрі чиновник у листі президентові поскаржився на надто велику зарплату
Фото: Макс Левин

Співробітник міністерства енергетики, сільського господарства і туризму Кіпру написав президентові лист, в якому поскаржився, що отримує дуже високу зарплату, повідомляє ВВС.

При цьому, як зізнався Маріоса Друшіотіс, за останній рік роботи він не зробив практично нічого. Зокрема чиновник не отримав і, відповідно, не виконав жодного доручення від начальства. Крім того, за рік роботи через нього не пройшов жоден документ.

Тим часом, пише чиновник, він належить до категорії високооплачуваних працівників. За даними агентства Франс прес, рівень зарплат на таких посадах у Кіпрі становить близько 5 тисяч євро на місяць із середньою по країні в півтори тисячі євро.

У своєму листі Друшіотіс заявляє, що вважає несправедливою таку високу, за кіпрськими мірками, зарплату за такого низького навантаження. Він також додав, що за таких обставин міг би не приїжджати на роботу, щоб держава заощадила хоча б на опаленні та електриці в офісі.

Коментар прес-служби президента журналістам отримати поки що не вдалося. Міністр енергетики, сільського господарства і туризму заявив, що вважає посаду Друшіотіса дуже важливою.

За словами кореспондентів, населення Кіпру вкрай скептично ставиться до своїх чиновників. У суспільстві поширена думка, що кіпрські чиновники надто мало працюють, надто багато отримують, а також користуються незаслуженими привілеями, зазначає агентство Франс прес.

Нагадаємо, англійський футбольний арбітр Мартін Аткінсон за сезон 2014-2015 заробив більше, ніж прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram