ГоловнаСвіт

Вся Сирія залишилася без світла

Причини встановлюються

Вся Сирія залишилася без світла
Фото: odessamedia.net

Вся територія Сирії залишилася без електропостачання.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на новинне агентство SANA, яке, у свою чергу, посилається на джерела в міністерстві енергетики Сирії.

"Подачу електроенергії перервано у всіх провінціях. Ведуться роботи зі встановлення причини того, що сталося", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як повідомляє SANA з посиланням на Телекомунікаційну компанію Сирії, частина території країни залишилася і без Інтернету "в результаті раптового пошкодження одного з мережевих вузлів", "ремонтні бригади займаються виправленням сітуації".

Інфраструктура країни серйозно постраждала за чотири роки громадянської війни. The New York Times у березні 2015 року опублікувала супутникові фотографії території Сирії вночі до війни і після чотирьох років боїв.

З 27 лютого 2016 року в Сирії діє режим припинення вогню між бойовиками сирійської опозиції і військами Башара Асада. Бойові дії проти "Ісламської держави" та інших радикальних угруповань тривають.

Протистояння президента Башара Асада і опозиції, що вимагає його відставки, почалося у 2011 році і поступово переросло в повномасштабну громадянську війну. Повстанці вважають сирійського президента винним у жорсткому придушенні спочатку мирних протестів, зокрема використання армії проти беззбройних маніфестантів під час першого етапу внутрішнього конфлікту.

Нагадаємо, правозахисники оцінили число жертв війни у Сирії у 370 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram