ГоловнаСвіт

Турецька поліція застрелила двох жінок після нападу на поліцейський відділок у Стамбулі

Наразі жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за напад

Турецька поліція застрелила двох жінок після нападу на поліцейський відділок у Стамбулі
Турецкая полиция (Архив)
Фото: EPA/UPG

Турецька поліція застрелила двох жінок, які раніше вчинили напад на поліцейський відділок у Стамбулі. Під час нападу використовувалася стрілецька зброя і гранати.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на губернатора Стамбула Васіпа Шахіна (Vasip Sahin) і турецькі ЗМІ.

Напад на поліцейський відділок стався вранці 3 березня у стамбульському районі Бешикташ. Як видно на записах з камер спостереження, які показало агентство Dogan News, одна з нападниць відкрила вогонь з кулемета по поліцейському автобусу, що під'їжджав до поліцейського відділка, а друга кинула в нього гранату.

Поліція відкрила вогонь у відповідь, в результаті чого одну з нападниць поранили. Як повідомляє CNN Turk, поліцейські за слідами крові виявили будівлю і квартиру, у якій намагалися сховатися підозрювані. Мешканців будинку евакуювали. Поліцейські запропонували підозрюваним здатися, проте ті відмовилися. Після цього спецпризначенці пішли на штурм, унаслідок чого обох жінок вбили. У стрілянині зі злочинницями постраждали двоє поліцейських.

Наразі жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за сьогоднішній напад.

Від початку 2016 року у Туреччині відбулися два великі теракти, жертвами яких стали майже 40 людей, близько 100 отримали поранення. При цьому, за деякими даними, з 28 осіб, які загинули унаслідок теракту в Анкарі 17 лютого, 22 були пілотами ВПС Туреччини. Офіційно цю інформацію не підтвердили.

Влада країни звинуватила в організації вибухів бойовиків забороненої в Туреччині "Робітничої партії Курдистану". Однак згодом відповідальність за вибух в Анкарі взяло на себе курдське угруповання TAK, пов'язане з РПК.

Відносини між РПК і Туреччиною різко загострилися після теракту в місті Суруч 20 липня, коли загинули 32 людини, переважно курди. Бійці РПК звинуватили турецьку владу в пособництві ісламістам.

У 2013 році Анкара і РПК уклали угоду про припинення вогню. Цьому передувало збройне повстання РПК, що тривало з 1984 року. Жертвами конфлікту стали понад 40 тис. осіб. РПК вимагає створення курдської автономії у складі Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram