ГоловнаСвіт

КПРФ використала емблему жінки з головою в руках для просування законопроекту щодо мігрантів

Комуністи відреагували на вбивство 4-річної дівчинки в Москві

КПРФ використала емблему жінки з головою в руках для просування законопроекту щодо мігрантів
Фото: EPA/UPG

Комуністична партія Російської Федерації проілюструвала свою ініціативу ускладнити отримання робочих віз для жителів СНД (крім Білорусі та Казахстану) зображенням жінки в нікабі з головою в руках, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Так комуністи відреагували на вбивство 4-річної дівчинки в Москві, сказано в повідомленні.

Емблема, якою супроводжується законодавча ініціатива, вже викликала критику інших політичних діячів.

"Дивним виглядає прояв "креативності" у вигляді малюнка-емблеми зі схематичним зображенням жінки, що тримає в руці голову дитини, зображеного на офіційному сайті КПРФ. На думку представників низки громадських і релігійних організацій, подібна творчість виглядає неетичною і блюзнірською", - вважає депутат фракції ЛДПР Ярослав Нілов.

Депутат Держдуми Дмитро Гудков також закликав колег "не піаритися на трагедії з убивством дитини нянею".

Нагадаємо, підозрювана в убивстві й обезголовлюванні чотирирічної дівчинки в Москві Гюльчехра Бобокулова в розмові з журналістами визнала свою провину, а на запитання, навіщо вона це зробила, відповіла "Аллах наказав".

Громадянку Узбекистану Гюльчехру Бобокулову затримали в понеділок, 29 лютого, біля станції метро "Жовтневе Поле" в Москві, в руках у неї була голова дитини. Пізніше з'ясувалося, що жінка працювала нянею маленької дівчинки в московській сім'ї. Дочекавшись, поки батьки підуть, вона, за версією слідства, обезголовила дитину і підпалила квартиру. Бобокулова вже зізналася в скоєному і дала покази.

Правоохоронні органи Узбекистану повідомили російським колегам про наявність у Бобокулової психічного розладу. За їхніми словами, жінці ще 1999 року діагностували шизофренію, а в своїй країні вона неодноразово проходила лікування в стаціонарному лікувальному закладі.

Близько п'яти років тому, після чергового курсу лікування, Бобокулова переїхала в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram