ГоловнаСвіт

Клінтон і Трамп зміцнили лідерство за підсумками "супервівторка"

Праймериз пройшли в 11 штатах.

Клінтон і Трамп зміцнили лідерство за підсумками "супервівторка"

Демократка Гілларі Клінтон і республіканець Дональд Трамп зміцнили свої лідерські позиції в президентській передвиборній гонці за підсумками голосування у "супервівторок", здобувши перемоги в низці ключових штатів і залишивши своїх суперників далеко позаду.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Колишнього держсекретаря США підтримали демократи в шістьох південних штатах - Теннессі, Алабамі, Джорджії, Арканзасі, Вірджинії і Техасі, а також у північно-східному Массачусетсі. Сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс здобув перемоги в чотирьох - у своєму рідному Вермонті, Оклахомі, Міннесоті та Колорадо.

Мільярдер Дональд Трамп переміг у Джорджії, Алабамі, Массачусетсі, Вірджинії, Вермонті, Теннессі й Арканзасі, ще дужче зміцнивши свій статус лідера в гонці за номінацію від Республіканської партії. Сенатор Тед Круз зумів обійти Трампа у своєму рідному Техасі та Оклахомі. Сенатор Марк Рубіо здобув тільки одну перемогу - в штаті Міннесота.

За підсумками так званого "супервівторка" - найбільшого на сьогодні дня заходів у рамках президентської передвиборної кампанії - буде визначено майже чверть виборців, які візьмуть участь у національних конвенціях своїх партій у липні.

Кульмінацією передвиборних перегонів стануть листопадові загальні вибори, на яких стане зрозуміло, хто замінить на посаді президента Обаму, який піде у відставку в січні 2017 року.

Щодо загальнонаціональних рейтингів, то опубліковане у вівторок спільне опитування NBC News/Survey Monkey показало, що серед зареєстрованих виборців-республіканців за Трампа готові голосувати 40%, за Рубіо - 21%, а за Круза - 18%. За ними слідували колишній нейрохірург Бен Карсон з 8% і губернатор Огайо Джон Кейсік із сімома. За даними опублікованого в понеділок опитування CNN/ORC, Трамп випереджав суперників ще дужче: його підтримували більше виборців, ніж інших чотирьох кандидатів, разом узятих.

За даними опитування NBC, у демократів Клінтон випереджала Сандерса з 51% супроти 41%. Опитування CNN засвідчило менш значну перевагу в екс-держсекретаря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram