ГоловнаСвіт

Статки Білла Гейтса за рік зменшилися на $4 млрд

Засновник Microsoft далі посідає першу сходинку у світовому рейтингу багатіїв

Статки Білла Гейтса за рік зменшилися на $4 млрд
Билл Гейтс
Фото: 100v.com.ua

Статки засновника Microsoft Білла Гейтса за рік зменшилися на $4 млрд до $75 млрд.

Про це повідомляється в рейтингу американської версії журналу Forbes.

Незважаючи на це, підприємець вкотре посів першу сходинку у світовому рейтингу багатіїв. За ним розташувався іспанський мільярдер, творець компанії Inditex (бренди одягу Zara, Massimo Dutti) Амансіо Ортега, який володіє $64,5 млрд - його статок виріс на $500 млн. Відомий американський інвестор Воррен Баффет зберіг третю сходинку рейтингу. Статок 85-річного бізнесмена становить $60,8 млрд, що майже на $12 млрд менше ніж торік.

Четверте і п'яте місця рейтингу посіли мексиканець Карлос Слім Ел з $50 млрд (за рік збіднів на $27 млрд) і засновник Amazon.com Джефф Безос зі статком у $45,2 млрд. Для останнього рік був дуже вдалим - він став багатшим на $10,4 млрд.

Засновник Facebook Марк Цукерберг піднявся за рік на десять позицій, розташувавшись на шостому місці зі статком $44,6 млрд.

До десятки доларових мільярдерів також увійшли засновник Oracle 71-річний Ларрі Еллісон, гендиректор Bloomberg Майкл Блумберг і власники корпорації Koch Industries брати Чарльз і Девід Кохи.

У грудні 2015 року консалтингова компанія Wealth-X назвала Білла Гейтса і його дружину Мелінду найбагатшою парою у світі, оцінивши статок їхньої сім'ї у $85,7 млрд. У лютому 2010 року Гейтс запропонував усім мільярдерам передати половину майна на добродійність.

Нагадаємо, що у січні 2014 року Гейтс заявляв, що через 20 років не залишиться бідних країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram