ГоловнаСвіт

Президент Таджикистану порадив громадянам запастися їжею і водою

Таджицький лідер попередив про можливий неврожай.

Президент Таджикистану порадив громадянам запастися їжею і водою
Эмомали Рахмон

Президент Таджикистану Емомалі Рахмон порадив громадянам запастися продуктами у зв'язку з можливим неврожаєм.

Про це Рахмон заявив на розширеному засіданні уряду країни, повідомляє прес-служба таджицького лідера.

"Емомалі Рахмон нагадав про малосніжну зиму і ранню весну цього року, попередивши про ймовірність посухи, маловоддя, а також про загрозу неврожаю. У зв'язку із цією ситуацією було рекомендовано накопичити запаси води там, де це можливо. Також населенню рекомендовано запастися продуктами харчування", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Рахмон також закликав керівників агропромислових підприємств використовувати всі наявні ресурси, "вже зараз щедро поливати сільськогосподарські угіддя, в тому числі овочеві плантації, сади і виноградники". За його словами, необхідно звести до мінімуму витрати на проведення державних заходів.

Таджикистан є однією з найбідніших держав планети. Влада всіма способами намагається залучити в країну кошти. 10 лютого хабарникам і засудженим за сексуальні домагання дозволили виходити з-під варти після сплати штрафу. Розмір грошової компенсації становить 200 сомоні (близько $25) за кожен день перебування в місцях позбавлення волі.

4 лютого в Таджикистані заборонили видавати перекази в російських рублях. Їх можна отримати тільки в національній валюті. У грудні 2015-го у зв'язку з браком готівкової іноземної валюти Нацбанк Таджикистану прийняв рішення про закриття всіх пунктів обміну. За задумом регулятора, громадянам і підприємцям, яким потрібно обміняти валюту, слід звертатися в банки.

Нагадаємо, в червні 2015 року влада Таджикистану ввела держмонополію на офіційну інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram