ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Уряд РФ попросить $1,7 млрд з пенсійних накопичень на антикризовий план

Заходи з порятунку, підготовлені Мінекономрозвитку, передбачають витрати в розмірі майже $10 млрд.

Уряд РФ попросить $1,7 млрд з пенсійних накопичень на антикризовий план
Антон Силуанов
Фото: http://news.made.ru

Уряд Росії має намір попросити на реалізацію антикризового плану близько 130 млрд рублів ($1,73 млрд) з президентського резерву, який формується із заморожених пенсійних накопичень.

Про це повідомив голова Мінфіну Антон Силуанов, повідомляє "Інтерфакс".

Відзначається, що в бюджеті на 2016 рік на створення президентського фонду закладені кошти в розмірі 342,2 мільярда рублів. Ці гроші можуть бути витрачені за дорученнями голови держави і кабінету міністрів.

"У нас відповідно до бюджету передбачено витрату 342 мільярдів рублів за дорученням президента. Загалом уряд РФ за антикризовим планом визначився - до 250 мільярдів рублів. Щоб профінансувати цю суму, нам потрібно буде звернутися до президента і отримати згоду на витрату частини цього резерву - близько 130 мільярдів рублів", - пояснив міністр.

24 лютого газета "Комерсант" писала, що Силуанов направив лист на ім'я прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва щодо проекту антикризового плану, який загалом був схвалений російським Білим домом 18 лютого. У тексті послання відзначається, що на реалізацію заходів у плані закладено 250 млрд рублів, тоді як уряд має лише 120 млрд з необхідної суми.

Уряд займається підготовкою антикризового плану зі середини січня. При цьому 28 січня міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв заявив, що заходи з порятунку російської економіки, підготовлені Мінекономрозвитку, передбачають витрати в розмірі 750 млрд рублів ($ 9,98 млрд). За кілька днів до цього Улюкаєв повідомив президенту РФ Володимиру Путіну, що найглибша фаза економічної кризи в країні була пройдена в кінці другого кварталу 2015 року. "Ми зможемо з помірним, обережним оптимізмом входити в рік", - сказав міністр.

Нагадаємо, 24 лютого Силуанов заявив про затяжний характер економічної кризи в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram