ГоловнаСвіт

У Туреччині припинено мовлення опозиційного телеканалу

IMC тепер можна дивитися тільки в інтернеті

У Туреччині припинено мовлення опозиційного телеканалу
Фото: aparaj.am

У Туреччині за розпорядженням влади припинено мовлення опозиційного телеканалу IMC TV, повідомляє DW.

"IMC тепер можна дивитися тільки в інтернеті, але не по телебаченню", - повідомив в п'ятницю, 26 лютого, програмний директор телеканалу Эйюп Бурдж.

Телеканал оголосив також, що оператор супутникового і кабельного ТБ компанія Türksat припинила мовлення IMC на вимогу генпрокуратури в Анкарі. Офіційна відповідь від Türksat поки що не надійшла.

Санкції до турецького телеканалу були застосовані відразу після того, як 26 лютого в його ефірі вийшло інтерв'ю на тему свободи преси з головним редактором опозиційної газети Cumhuriyet.

Напередодні журналісти видання Джан Дюндар і Ердем Гюль були звільнені з-під варти за рішенням конституційного суду. Серед іншого їх звинувачували в розголошенні державної таємниці.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 25 лютого призначила позапланову перевірку телеканалу "Інтер" через трансляцію в ефірі фільмів російського виробництва, а також через інцидент під час сюжету про Небесну сотню. Депутати Сергій Висоцький і Микола Княжицький ("Народний фронт") зажадали скасувати ліцензію "Інтера".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram