ГоловнаСвіт

Росія подарувала Афганістану 10 тис. автоматів

Москва вирішила посилити свій вплив в Афганістані

Росія подарувала Афганістану 10 тис. автоматів

Росія подарувала Афганістану 10 тис. автоматів і кілька мільйонів патронів.

Як повідомляє агентство Рейтер, такий подарунок - чергове свідчення підсиленого втручання Москви у країну, яку роздирає війна.

Практично повністю залежні від іноземної допомоги, афганські спецслужби намагаються забезпечити безпеку на тлі розростання в країні невдоволення.

Після скорочення військової присутності коаліції на чолі з НАТО у 2015 році афганські лідери звернулися до Москви, яка вела війну в Афганістані у 1980-х, попросивши більше російських боєприпасів, зокрема стрілецької та артилерійської зброї, а також штурмові вертольоти.

"Цей дар свідчить про глибоку дружбу між двома державами, - сказав радник з питань національної безпеки Афганістану Ханіф Атмар на заході з нагоди отримання зброї. - Це важливий дар від важливого друга Афганістану у важливий період для країни і регіону".

Він зазначив, що зброю і боєприпаси надано в рамках чинної угоди про забезпечення безпеки між двома країнами.

Посол РФ в Афганістані Олександр Мантітський звернувся до військових і співробітників служб безпеки, підкресливши, що Москва готова спільно з Кабулом боротися з такими проблемами як тероризм і наркоторгівля.

Як зазначає Рейтер, раніше російські офіційні особи висловлювали невдоволення політикою Вашингтона в Афганістані, називаючи її провальною, а також заявляли про бажання налагодити співпрацю з Кабулом і з ісламістським рухом "Талібан".

Нагадаємо, 22 лютого повідомлялося, що афганські війська здали територію на півдні країни талібам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram