ГоловнаСвіт

Кількість жертв тропічного циклону на Фіджі зросла до 42 осіб

Гуманітарні працівники попереджають про загрозу спалахів вірусу Зіка і лихоманки Денге на Фіджі

Кількість жертв тропічного циклону на Фіджі зросла до 42 осіб
Последствия циклона на Фиджи
Фото: EPA/UPG

Кількість жертв циклону "Вінстон", від якого постраждала острівна держава Фіджі, зросла до 42 осіб.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Сьогодні уряд Фіджі і міжнародні гуманітарні агентства почали передавати необхідну допомогу на віддалені острови і у прибережні села, які опинилися відрізаними унаслідок руйнівного циклону. Австралія і Нова Зеландія висловили готовність направити вертольоти в райони, що опинилися в пастці.

Тисячі людей, як і раніше, туляться в евакуаційних центрах, оскільки їхні будинки повністю зруйновані або опинилися під водою.

Фахівці повідомили, що "Вінстон" виявився найбільш руйнівним циклоном за всю історію метеоспостережень на Фіджі. Швидкість вітру в епіцентрі сягала 230 кілометрів на годину, з поривами до 325 кілометрів на годину. Висота океанських хвиль біля берегів островів становила до 12 метрів. Циклону присвоїли п'яту, найвищу категорію потужності.

Міністерство сільського господарства Фіджі заявило місцевим ЗМІ, що циклон повністю знищив усі посіви на острові, а благодійний фонд Save The Children ("Врятуйте дітей") повідомив, що десятки шкіл зруйновано або сильно пошкоджено. Найбільш серйозно постраждали жителі населених пунктів, розташованих у низинних районах, де сталися повені і зсуви.

Гуманітарні працівники попереджають про загрозу спалахів вірусу Зіка і лихоманки денге, які переносяться комарами, здатними розмножуватися у стоячій воді, що залишилася після шторму.

20 лютого уряд країни ввів режим стихійного лиха, який триватиме місяць.

Республіка Фіджі розташована більш ніж на 300 островах у південній частині Тихого океану, майже 100 з них є безлюдними. У країні проживають близько 900 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram