ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Сочинський суд засудив пенсіонерку за організацію мітингу проти скасування пільг

Засуджена пенсіонерка та її спільники домоглися від адміністрації Сочі обіцянки повернути пільги.

Сочинський суд засудив пенсіонерку за організацію мітингу проти скасування пільг
Пенсионеры блокируют проезжую часть в Сочи
Фото: https://twitter.com/slevodav

Центральний районний суд Сочі визнав пенсіонерку Маргариту Маркелову винуватою в організації несанкціонованого мітингу за повернення пільг на проїзд.

Про це повідомляє "Кавказский узел".

70-річній Маркеловій винесли попередження, не застосовуючи інших покарань. У рішенні суду йдеться, що 15 січня пенсіонерка "організувала і провела публічний захід, що призвело до створення перешкод транспортним засобам під час руху вулицею Горького", чим скоїла правопорушення за частиною 3 статті 20.2 КоАП.

Сама вона своєї провини не визнає і має намір оскаржити рішення суду. "Мене не просто попередили, а визнали винуватою, - розповіла вона "Кавказкому узлу". - Навіщо мені це потрібно, бути судимою в 70 років? У мене дві вищі освіти. Я заслужений будівельник РФ і ветеран праці, корінна сочинка, і мені висунуті такі звинувачення".

Маркелова додала, що напередодні її викликали в поліцію для пояснень, де її допитували дві години і "погрожували "закрити", якщо я не дам свідчень". За її словами, поліцейські намагалися змусити її підписати протокол, але вона відмовилася.

15 січня в Сочі та Краснодарі пройшли масові акції протесту, в яких брали участь місцеві пенсіонери. Унаслідок протестів вже наступного дня губернатор краю Веніамін Кондратьєв пообіцяв повернути пільги на проїзд у громадському транспорті.

Нагадаємо, 20 лютого російські далекобійники оголосили загальний страйк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram