ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці засумнівалися в перспективах плану припинення вогню

Противники Асада впевнені, що сирійська армія і її союзники підуть у наступ під приводом боротьби з тероризмом.

Сирійські повстанці засумнівалися в перспективах плану припинення вогню
Сирия

Сирійські повстанці вважають недостатньо надійним план США і Росії про припинення бойових дій у Сирії, оскільки він дозволяє армії Башара Асада і його союзникам вести наступальні дії під приводом боротьби з тероризмом.

Про це заявив агентству Рейтер голова "Армії Ярмук" - політичного підрозділу Сирійської вільної армії - Башар Аз-Зубі.

Раніше президенти США і Росії оголосили про досягнення домовленості про новий план припинення вогню між сторонами сирійського конфлікту. План передбачає продовження бойових дій проти терористичних угруповань і розмежування територій між "помірними" силами повстанців.

При цьому Аз-Зубі підкреслив, що фактично умови припинення вогню дозволяють сирійській урядовій армії і союзній російській авіації атакувати зайняті повстанцями території під прикриттям боротьби з бойовиками угруповання "Джебхат ан-Нусра".

Він зазначив, що найчастіше сусідні території контролюються різними угрупованнями, і встановити точні позиції "Джебхат ан-Нусри" неможливо, особливо на півночі Сирії.

Нагадаємо, напередодні повідомляли, що угода про перемир'я в Сирії набуде чинності 27 лютого.

Також нагадаємо, що напередодні Асад призначив парламентські вибори в Сирії на 13 квітня. Згодом сирійська опозиція відкинула призначені Асадом вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram