ГоловнаСвіт

Американці назвали КНДР "головним ворогом" США

86% американців вважають російську армію загрозою США.

Американці назвали КНДР "головним ворогом" США
Ким Чен Ын следит за запуском баллистической ракеты с морского старта (Архив)
Фото: EPA/UPG

Північна Корея, Росія, Іран і Китай стали лідерами у списку "головних ворогів" США, складеному агентством Gallup за підсумками опитування американських громадян.

При цьому КНДР, яку вибрали 16% респондентів, вийшла в лідери з другого місця, відтіснивши Росію (15% проти 18% рік тому). В очах американців серйозно зросла загроза з боку Ірану (14% проти 9%), а Китай отримав ті самі 12% голосів.

Соціологи зазначають, що 16% у першого місця в списку - найнижчий результат за історію опитування.

П'яте місце в списку "головних ворогів" США зайняли країни, в яких існує терористична загроза з боку "Ісламської держави", з 5% (такими країнами зараз є в передусім Сирія й Ірак). Водночас Ірак, Афганістан і Сирія, в яких діють бойовики ІД, займають у рейтингу й окремі позиції - з 6-ї по 8-му, отримавши 5% і по 4% голосів відповідно.

Зазначають також, що 86% американців вважають російську армію або важливою (47%), або критичною загрозою США (39%).

В опитуванні, яке проводили 3-7 лютого, взяв участь 1021 повнолітній громадянин США із 50 американських штатів. Похибка вибірки становить 4 процентні пункти. Зазначимо, що на сприйняття загрози з боку Пхеньяна міг вплинути той факт, що опитування Gallup проводили на тлі запуску КНДР балістичної ракети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram