ГоловнаСвіт

Угода про перемир'я в Сирії набуде чинності 27 лютого

Під договір не потрапляють "Ісламська держава" і "Фронт ан-Нусра".

Угода про перемир'я в Сирії набуде чинності 27 лютого
Архивное фото. Обстрелянное поселение Аль-Хашаб

План перемир'я в Сирії, погоджений США і Росією, повинен вступити в силу в опівночі 27 лютого, повідомляє телеканал "Аль-Джазіра" з посиланням на робочий варіант документа, що опинився в його розпорядженні.

Цю інформацію підтверджує і Reuters: за даними джерел агентства в дипломатичних колах, під дію угоди не потрапляють екстремістські організації "Ісламська держава" і "Фронт ан-Нусра".

Про те, що Сполучені Штати і Росія домовилися про план припинення вогню в Сирії, який повинен почати діяти в суботу, в бесіді з AP повідомили і американські високопоставлені чиновники.

За їх словами, обидві сторони домовилися про терміни і умови "припинення військових дій''.

Нагадаємо, в неділю 21 лютого держсекретар США Джон Керрі оголосив, що він і голова російського МЗС Сергій Лавров погодили попередню угоду про умови перемир'я в Сирії, яка може вступити в силу в найближчі дні.

12 лютого на переговорах з врегулювання сирійського конфлікту за участю Лаврова і Керрі в Мюнхені було підписано угоду про припинення бойових дій, яка мали вступити в силу не пізніше 19 лютого, однак цього так і не відбулося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram