ГоловнаСвіт

Президент Південної Кореї побоюється терактів з боку КНДР

За останній місяць помітно зросла активність північнокорейських хакерів.

Президент Південної Кореї побоюється терактів з боку КНДР
Пак Кын Хе
Фото: EPA/UPG

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе закликала владу країни, зокрема чиновників, відповідальних за безпеку, посилити заходи, спрямовані на запобігання можливим терактам з боку КНДР, повідомляє агентство "Ренхап".

За словами південнокорейського лідера, Республіка Корея повинна повністю підготуватися до провокацій з боку КНДР. Зокрема вона закликала служби безпеки зосередитися на запобіганні терактам і кібератакам, посилаючись на інформацію про плани північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

За даними південнокорейської поліції, за останній місяць активність північнокорейських хакерів помітно зросла. Кіберзлочинці надсилають спам на пошту громадських організацій Південної Кореї, зазначає агентство, не уточнюючи, якої шкоди це завдає.

Вихідці з КНДР у минулому здійснювали теракти, спрямовані проти сусідньої країни. Зокрема 1987 року в небі над Андаманським морем вибухнув Boeing 707-3B5C південнокорейської авіакомпанії Korean Air. Авіалайнер виконував плановий пасажирський рейс з Абу-Дабі в Бангкок, але через кілька годин після зльоту на борту прогримів вибух. Літак впав у море, на борту загинули 115 осіб, переважно жителі Республіки Корея.

Розслідування показало, що вибух спричинила бомба, встановлена агентами за вказівкою північнокорейського уряду.

КНДР і Республіка Корея формально досі перебувають у стані війни після закінчення Корейської війни (1950-1953 роки), оскільки мирного договору не уклали.

Нагадаємо, раніше в лютому Сеул повідомив про наказ Кім Чен Ина підготуватися до нападу на Південну Корею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram