ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІД відрізали єдиний шлях постачання армії Асада в Алеппо

Сирійська армія та її союзники продовжують наступ на джихадистів у провінції Алеппо.

Бойовики ІД відрізали єдиний шлях постачання армії Асада в Алеппо
Дорога в Алеппо (Архив)
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) узяли під контроль єдину трасу, якою здійснюється постачання сирійської армії в районі Алеппо.

Про це повідомляє телеканал Al Masdar.

За даними телеканалу, бойовики увечері 21 лютого атакували позиції Сил національної оборони (ополчення - ред.) в районі населеного пункту Расмо ан-Нафаль на південному сході провінції Алеппо. У результаті урядові сили були змушені відступити.

Очікують, що протягом найближчих годин сирійська армія почне контратаку, щоб вибити джихадистів із населеного пункту.

Зараз у провінції Алеппо триває масштабний наступ сирійської армії, яку підтримали сили помірних угруповань і іранські частини Корпусу вартових Ісламської революції на чолі з генералом Касемом Сулеймані. Основним завданням тих, хто атакує, є ізоляція та зачистка частково контрольованого ісламістами міста Алеппо, розташованого поблизу турецького кордону. 3 лютого сирійська армія за підтримки загонів народного ополчення відрізала головні шляхи постачання терористів, які вели з Туреччини на північ Алеппо.

Протистояння прихильників і противників президента Сирії Башара Асада почалося в березні 2011 року і переросло в повномасштабну громадянську війну. Повстанці вважають голову держави винуватим у жорсткому придушенні спочатку мирних протестів і використанні армії проти беззбройних маніфестантів під час першого етапу внутрішнього конфлікту.

Протягом сирійської війни набрали сил терористичні організації, зокрема "Ісламська держава", яка захопила частину території країни, а також сусіднього Іраку.

Альянс із 65 країн на чолі зі США проводить бомбардування території Іраку із серпня 2014 року і підтримує курдські сили, що борються на землі проти ІД. Через місяць почалися атаки коаліції на позиції терористів у Сирії. Підтримку силам Асада з 30 вересня 2015 року надають російська авіація і флот. При цьому Росію звинувачують у військових злочинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram