ГоловнаСвіт

Олланд заявив про ризик війни між Росією і Туреччиною

Росіяни не повинні під приводом боротьби з тероризмом захищати режим Башара Асада

Олланд заявив про ризик війни між Росією і Туреччиною

Президент Франції Франсуа Олланд вважає, що існує ризик війни між Росією і Туреччиною зважаючи на дії Анкари в Сирії, інформує Интерфакс.

"Туреччина втягнена в Сирії. Там є ризик війни з Росією. Саме тому Рада Безпеки ООН збирається сьогодні ввечері", - сказав Олланд в ефірі французької радіостанції "Франс-Ентер".

Він наголосив, що необхідно зробити все можливе, "щоб уникнути ескалації".

За його словами, "можливо, це буде не пряма, а побічна війна, коли літаки будуть бомбити цивільне населення на півночі Сирії", цитує слова президента Франції Europe 1.

"Турки не повинні з'являтися там, де їх не повинно бути, а росіяни не повинні під приводом боротьби з тероризмом захищати режим Башара Асада і не сприяти переговорам", - заявив Олланд.

Президент Франції також додав, що міжнародне співтовариство повинне "зробити все для того, щоб запобігти ескалації в Сирії, знайти політичне рішення".

Нагадаємо, голова сирійських курдів пригрозив Туреччині "великою війною" з Росією. Лідер курдських ополченців стверджує, що Туреччина перешкоджає їх боротьбі з ІД.

З середини лютого турецька важка артилерія завдає ударів по місцях проживання сирійських курдів на півночі провінції Алеппо. США 14 лютого закликали Туреччину проявити стриманість і припинити обстріли курдів у Сирії, але Анкара відмовилася піти на поступки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram