ГоловнаСвіт

Опозиція Косова зірвала перше цього року засідання парламенту

У порядку денному косовського парламенту стояли такі питання, як візова лібералізація з ЄС.

Опозиція Косова зірвала перше цього року засідання парламенту
Архив
Фото: KosovaPress

Перше 2015 року засідання парламенту частково визнаної Республіки Косово перервалося через те, що опозиційні депутати розпорошили в приміщенні сльозогінний газ.

Про це повідомляє ТАСС.

Так депутати сповнили свій намір укотре заблокувати роботу парламенту, в порядку денному якого були такі питання, як візова лібералізація з ЄС.

Раніше перед будівлею парламенту депутати з владних партій закидали яйцями свого колегу з опозиційної партії "Самовизначення" Альбіна Курті.

Такого типу протести час від часу відбуваються в парламенті Косова з жовтня минулого року. Парламентарії не задоволені угодою про права сербської меншини, яку уряд підписав із Сербією. Опозиція не раз заявляла, що буде блокувати роботу парламенту, поки не доможеться відставки Іси Мустафи та його уряду.

Республіка Косово - частково визнана держава в південно-східній Європі. Незалежність Косова від Сербії визнали 108 держав зі 193 (56%) членів ООН. Однак інші держави, зокрема два постійні члени Ради Безпеки ООН (Китай і Росія) відмовилися визнати незалежність Косова чи заявили про нейтралітет.

Нагадаємо, в грудні ЄС почав переговори про входження Сербії в цей блок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram