ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві евакуювали великі супермаркети через загрозу теракту (оновлено)

На ймовірну наявність бомби перевіряють також будівлю адміністрації президента Росії

У Москві евакуювали великі супермаркети через загрозу теракту (оновлено)
Торговый центр ГУМ в Москве
Фото: spr.ru

Поліція проводить евакуацію з низки великих супермаркетів у Москві та Підмосков'ї після отримання повідомлень про загрозу теракту, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі з посиланням на російські інформагентства.

Офіційно цю інформацію поки що не коментують, але кореспонденти Бі-бі-сі підтверджують, що евакуйовано як мінімум магазин "Ашан" на станції метро "Університет" і торговий центр "Мега" в Хімках.

Окрім того, на платформах столичного метрополітену чергують посилені наряди поліції.

У соціальних мережах також багато повідомлень про евакуацію супермаркетів.

Джерело агентства ТАСС стверджує, що всього з торгових центрів евакуювали щонайменше десять тисяч осіб. Зокрема, на вулицю вивели відвідувачів і персонал усіх дев'яти магазинів "Ашан", торгового центру ГУМ, ідеться в повідомленні.

За даними "Интерфаксу", на ймовірну наявність бомби перевіряють також будівлю адміністрації президента Росії. Також евакуйовано відвідувачів ГУМу, будівлю перевіряють кінологи.

Оновлено. Вибухових пристроїв у торгових центрах Москви, про які в правоохоронні органи телефоном повідомив невідомий, не виявлено, повідомляє Интерфакс.

"Співробітники московської поліції перевірили декілька торгових центрів у столиці після анонімного дзвінка на службу "02" з повідомленням про те, що вони нібито заміновані. За результатами проведеної перевірки та обстеження приміщень із залученням кінологів зі службовими собаками потенційно небезпечних об'єктів не виявлено", - йдеться в повідомленні прес-служби поліції.

Оновлено о 23:30. Поліція знайшла і затримала людину, яка заявила про те, що поряд з однією з будівель адміністрації президента встановлено бомбу, повідомляє джерело "Інтерфаксу" в правоохоронних органах. При затриманому було виявлено документи, що свідчать про те, що ця людина страждає на психічне захворювання.

Офіційний представник ФСО Сергій Дев'ятов підтвердив, що в другій половині дня в четвер, 18 лютого, дійсно надійшов анонімний дзвінок. Чоловік, який телефонував заявив, що на вулиці Ільїнка в Москві, де розташована одна з будівель адміністрації президента, нібито закладений вибуховий пристрій.

Евакуації співробітників, які перебували в той момент у будівлі адміністрації президента РФ, не проводили.

Анонімні повідомлення про замінування різних будівель у Москві надходять регулярно і, як правило, не підтверджуються. Водночас зазвичай повідомлення не носять такого масового характеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram