ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія поскаржиться на Інтерпол через відмову оголосити Ходорковського в розшук

Росія поскаржиться на Інтерпол через відмову оголосити Ходорковського в розшук
Ходорковский

Росія подасть скаргу на генеральний секретаріат Інтерполу через відмову оголосити колишнього главу ЮКОСу Михайла Ходорковського в міжнародний розшук.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на інформоване джерело.

"Оскільки рішення про відмову ухвалили з порушенням процедури, в обхід спеціальної незалежної комісії, яка визначає, чи є політичний мотив у кримінальному переслідуванні оголошеного в розшук, російська сторона найближчим часом подасть відповідну скаргу до вищої інстанції Інтерполу", - пояснило джерело агентства.

За його даними, Москва наполягатиме на обов'язковому розгляді питання про розшук Ходорковського на цій комісії.

Напередодні генпрокурор РФ Юрій Чайка заявив, що Генпрокуратура оскаржить рішення генерального секретаріату Інтерполу про відмову оголосити Ходорковського в міжнародний розшук.

Колишнього главу ЮКОСу Михайла Ходорковського оголосили в міжнародний розшук у справі про вбивство мера Нефтеюганська Володимира Пєтухова, скоєне у 1998 році. Однак генеральний секретаріат Інтерполу відмовився включити Ходорковського у список розшукуваних, вважаючи, що його кримінальне переслідування політично мотивоване.

Як стверджує Слідком РФ, мотивом вбивства Пєтухова було те, що його діяльність суперечила інтересам ЮКОСу. Організувати вбивство Пєтухова нібито було вирішено у зв'язку з вимогами до ЮКОСу щодо повернення прихованих від держави податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram