ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Контракт із головою "Газпрому" продовжили ще на п'ять років

Олексій Міллер керує компанією з 2001 року

Контракт із головою "Газпрому" продовжили ще на п'ять років
Фото: EPA/UPG

Уряд Росії схвалив директиву представникам держави в раді директорів "Газпрому", згідно з якою термін контракту з головою правління компанії Олексієм Міллером продовжать іще на п'ять років.

Про це повідомляє газета "КоммерсантЪ" з посиланням на свої джерела.

"Має бути ще узгодження з адміністрацією президента РФ, але "це справжня формальність", - повідомило джерело в Кремлі.

Тож контракт із Міллером, який керує "Газпромом" уже 15 років (з 2001 року, - ред.), буде продовжено до травня 2021 року.

Чутки про можливу відставку Міллера з'явилися на тлі зниження ціни на газ і складної ситуації всередині компанії. Видання зазначає, що, не рахуючи початку 2000-х років, ніколи ще ситуація для "Газпрому" не була такою складною - експортні ціни на газ опустилися до мінімальних рівнів за останні 10 років, а витрати компанії на видобуток і транспорт газу істотно виросли.

"Україна, колись третій за величиною експортний ринок, зараз майже повністю втрачена. Експорт у ЄС поступово відновлюється після провалу 2010-2012 років, але через ускладнення політичних відносин "Газпрому" можуть загрожувати обмежувальні заходи з боку Єврокомісії. Крім того, вже протягом найближчих двох років російському газу доведеться увійти в жорстку конкуренцію зі зрідженим газом, у тому числі зі США", - пише видання, зазначаючи, що і на внутрішньому газовому ринку позиції "Газпрому" теж істотно ослабли.

У "Газпромі" відмовилися від коментарів до проведення відповідного засідання ради директорів.

Зазначимо, що Міллер, прийшовши у "Газпром" як представник команди Володимира Путіна, ні разу не змінював своєї основної посади. Зрівнятися з ним за апаратною тривалістю перебування на посаді може тільки Володимир Якунін, який керував РЗ із 2005 року і пішов у відставку минулого року. Нагадаємо, "Газпром" впав у щорічному рейтингу найдорожчих світових брендів 2016 року за версією компанії Brand Finance. В оприлюдненому 1 лютого топ-500 "Газпром" втратив 187 позицій порівняно з попереднім роком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram