ГоловнаСвіт

Керрі закликав Росію припинити завдання ударів по опозиції в Сирії

Керрі вважає "дуже важливим, щоб Росія змінила свої цілі"

Керрі закликав Росію припинити завдання ударів по опозиції в Сирії
Джон Керри (архив)
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керрі закликав Москву припинити завдання ударів по опозиційних групах у Сирії в рамках операції російських ВКС. Про це він заявив, виступаючи на міністерській панельній дискусії в рамках Мюнхенської конференції з безпеки.

"Сьогодні переважну більшість російських авіаударів завдають по опозиційних групах. Ми вважаємо дуже важливим, щоб Росія змінила свої цілі", - сказав Керрі.

"Міністр Лавров сказав, що ми повинні разом працювати як група, щоб визначити, якою має бути мета ударів, хто терорист, а хто - ні. Я хочу прямо сказати: неможливо забезпечити гуманітарний доступ і неможливо адекватно забезпечити припинення вогню в Сирії, якщо ми не сядемо і не відпрацюємо всі аспекти: гуманітарні, військові та політичні. Ми зараз цим займаємося", - додав Керрі.

Нагадаємо, Росію неодноразово викривали в неправдивості заяв щодо цілей авіаударів, які завдавали по супротивниках Асада в лавах сирійської опозиції і які призводили до загибелі мирних сирійців.

12 лютого президент Франції Франсуа Олланд звернувся до російського уряду з проханням припинити бойові дії в сирійській провінції Алеппо, де війська президента Башара Асада здійснюють наступ на опозицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram