ГоловнаСвіт

Лондонський суд засудив російського банкіра до двох років в'язниці

Бізнесмен, який проживає у Франції, не боїться екстрадиції.

Лондонський суд засудив російського банкіра до двох років в'язниці
Сергей Пугачев
Фото: Wikipedia

Високий суд Лондона засудив екс-банкіра Сергія Пугачова до двох років позбавлення волі.

Про це повідомляє ВВС.

Суддя Вів'єн Роуз визнала банкіра винним у наданні неправдивих свідчень, приховуванні активів і втечу з-під англійської юрисдикції з порушенням розпорядження суду.

Усього суд визнав Пугачова винним у 12 випадках неповаги до суду.

Суд, зокрема, визнав доведеною провину Пугачова в наданні неправдивих свідчень під присягою, недотриманні вимог про розкриття активів, виведенні активів з порушенням наказів суду, а також у тому, що екс-сенатор незаконно покинув межі юрисдикції Англії й Уельсу.

"Пан Пугачов не розкрив належно інформацію про долю кількох сотень мільйонів доларів, які він отримав з кінця 2008 року по 2011 рік в основному шляхом переказу коштів із ЗАТ "Міжнародний Промисловий Банк" на рахунки підконтрольних йому компаній", - говорилося в повідомленні суду .

У червні 2015 року Пугачов переїхав до Франції, "порушуючи накази англійського суду, мабуть, для того, щоб уникнути розкриття відомостей про свої активи". Зараз банкір перебуває у Франції. Він зазначав, що порушив заборону на виїзд із Британії, побоюючись за своє життя.

Пугачов був головним бенефіціаром збанкрутілого 2010 року Міжпромбанку. У Росії розслідують кримінальну справу про навмисне банкрутство банку зі збитками приблизно в 100 млрд рублів. Минулого року Агентство страхування вкладів подало позов до лондонського суду, оскільки Пугачов проживав у Великобританії.

В інтерв'ю РБК Пугачов зазначив, що рішення британського суду йому нічим не загрожує. Банкір зазначив, що якщо суд визначить покарання у вигляді позбавлення волі, Франція не зможе його екстрадувати.

Раніше, у вересні 2015 року, Пугачов подав позов проти Росії на $12 млрд. Він стверджував, що його бізнес-імперія зруйнувалася після втрати прихильності Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram