ГоловнаСвіт

Македонія будує другий паркан на кордоні з Грецією

Тисячі мігрантів виявилися в пастці на македонсько-грецькому кордоні

Влада Македонії почали будівництво нового, вже другого паркану на кордоні з Грецією, щоб краще її захистити від проникнення нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє euronews.

Нова загорода, довжиною 37 кілометрів, закладається за п'ять метрів від побудованої тут у листопаді.

Македонські солдати будують другий паркан на кордоні з Грецією
Фото: EPA/UPG
Македонські солдати будують другий паркан на кордоні з Грецією

Раніше влада Македонії вирішила більше не пропускати на свою територію неідентифікованих нелегалів і проводити попередні співбесіди з потенційними прохачами притулку у ЄС, відсіваючи їх від економічних мігрантів.

Нові процедури знизили пропускну здатність кордону. Крім того, автотраси з обох сторін заблоковано акціями протесту, через що тисячі мігрантів опинилися у пастці у прикордонній зоні. У Греції проти пенсійної реформи протестують фермери, у Македонії - таксисти, не задоволені тим, що влада для перевезення мігрантів до сербського кордону використовує громадський транспорт, ігноруючи їхні послуги, - водії таксі також хочуть на цьому заробити.

Багато мігрантів уже близько тижня живуть в автобусах, наметах і просто на вулиці на автостоянці на грецькій території, їхнє положення з кожним днем погіршується.

Стоянка на грецькій заправній станції, на якій зібралося близько 80 автобусів з мігрантами, розташована біля міста Полікастро за 14 кілометрів від кордону з Македонією. У багатьох мігрантів, які сподівалися дістатися до багатших європейських країн, закінчилися гроші і продукти. Вночі температура падає нижче за нуль.

Нагадаємо, у Грецію за січень прибуло понад 62 тис. мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram