ГоловнаСвіт

Британія проведе навчання на випадок конфлікту Росії і НАТО, - ЗМІ

За даними ЗМІ, Лондон хоче показати готовність направити 30 тис. військових у кризову зону у будь-якій точці світу

Британія проведе навчання на випадок конфлікту Росії і НАТО, - ЗМІ
Великобритания

Великобританія перекине 1,6 тис. військових і 300 одиниць військової техніки до Йорданії в рамках операції Shamal Storm.

У рамках цієї операції відпрацьовується швидке перекидання сил у Східну Європу у разі конфлікту Росії і НАТО, пише The Telegraph з посиланням на джерела у британській армії.

За даними видання, логістичні дії в Йорданії мають свідчити про те, що Великобританія у змозі доставити 30 тис. військовослужбовців і військову техніку у кризову зону у будь-якій точці світу, незважаючи на урізання військових витрат в останні п'ять років.

За словами співрозмовника видання, операція може бути підготовкою до швидкого перекидання військових сил у Східну Європу, якщо у регіоні почнеться конфлікт Росії і НАТО.

"Це не операція, спрямована проти "Ісламської держави". Якщо вже на те пішло, то це більше про підготовку до приєднання до США в Україні, ніж у Сирії", - розповів один зі співрозмовників видання.

Він також уточнив, що навчання в Йорданії дозволять провести тренування бойової готовності до швидкої доставки військ, готовності розгорнути польові шпиталі, проведення розвіддій і знешкодження вибухових пристроїв.

Як зазначає The Telegraph, Великобританія вже давно підтримує тісну військову співпрацю з Йорданією, багато йорданських військових проходять навчання у британській Королівській військовій академії у Сандхерсті. Крім того, британські військові прикріплені до штаб-квартири армії саудівського короля як інструктори.

Нагадаємо

, наприкінці минулого тижня генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів про моделювання Росією ядерного удару по Швеції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram