ГоловнаСвіт

Туніс за чотири місяці побудував стіну на кордоні з Лівією

Причиною стала стрілянина ісламіста на пляжі.

Туніс за чотири місяці побудував стіну на кордоні з Лівією
Фото: http://www.topix.com/

Влада Тунісу повідомила про закінчення першого етапу будівництва загороджувальних споруд на кордоні з Лівією протяжністю понад 250 кілометрів.

У суботу міністр оборони Тунісу Фархат Хоршані відвідав прикордонний район і оглянув укріплення, що складаються з заповнених водою траншей, мішків із піском і оглядових веж, повідомляє туніське інформагентство TAP. Зведення стіни тривало чотири місяці замість запланованого року, повідомив Хоршані.

Другий етап включатиме встановлення спеціального електронного обладнання для охорони кордону. Проект реалізується за фінансової підтримки з боку Німеччини і США. Американські та німецькі військові та фахівці приїдуть у Туніс, щоб встановити обладнання і навчити місцеву армію.

Стіну зводять у зв'язку з загрозою проникнення на територію Тунісу ісламістів, у тому числі бойовиків екстремістського угруповання "Ісламська держава".

Рішення про спорудження укріплень на східному кордоні Тунісу було прийнято після трагедії, що сталася на пляжі біля міста Сус улітку минулого року.

26 червня туніський студент Сеіфеддін Резгі підплив до берега в надувному човні, витягнув захований у пляжній парасолі автомат Калашникова і відкрив стрілянину по відпочивальниках на пляжі.

Унаслідок цього нападу загинули 39 осіб. Більшість жертв виявилася британцями. Поранення отримали декілька десятків людей.

Після цього туристи почали масово здавати путівки в Туніс. Значне скорочення потоку туристів обернулося багатомільйонними втратами для туніської економіки.

Україна намагається збудувати стіну на кордоні з Росією. Терміни реалізації проекту - до 2019 року при ціні 4,1 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram