ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російські опозиціонери поскаржилися у ФСБ на Кадирова

Юристи стверджують, що дії Кадирова заборонені російським законодавством.

Російські опозиціонери поскаржилися у ФСБ на Кадирова
Касьянов
Фото: www.segodnya.ua

Голова партії ПАРНАС Михайло Касьянов і його заступник Володимир Кара-Мурза-молодший подали у ФСБ і Слідком РФ скарги на голову Чечні Рамзана Кадирова.

Про це повідомляє "Дождь" із посиланням на їхнього адвоката Вадима Прохорова.

Одну скаргу про замах на громадського діяча було подано в Слідком. Ще дві скарги про порушення антиекстремістської статті опозиціонери незабаром подадуть у ФСБ, сказав Прохоров.

"Заявники очікують, що буде проведена хоча б мінімальна перевірка і що серія погроз припиниться", - повідомив адвокат.

Прохоров відповів, що дії Кадирова заборонені російським законодавством, згідно з яким за погрози визначено кримінальну відповідальність.

"Коли закликають до відкритої розправи з активістами опозиції не тільки в Росії, а й у світі, чомусь правоохоронні органи не реагують. Подивимося, може вони захочуть відреагувати на нашу заяву", - сказав адвокат.

Нагадаємо, 1 лютого Кадиров виклав в "Інстаграм" відеозапис, на якому знято Касьянова і Кара-Мурзу під час поїздки у Страсбург. Поверх відео було накладено зображення оптичного прицілу. "Касьянов приїхав у Страсбург по гроші для російської опозиції. Хто не зрозумів, той зрозуміє!" - йшлося в підписі до відео.

Згодом появу відео Кадирова з опозиціонерами в прицілі гвинтівки пояснили заявою Касьянова про його намір повернути Крим Україні, якщо він "опиниться при владі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram