ГоловнаСвіт

Папа Римський вперше привітав китайців із прийдешнім Новим роком

Понтифік назвав Китай великою культурою з невичерпною мудрістю

Папа Римський вперше привітав китайців із прийдешнім Новим роком
Фото: isra.com

Папа Римський Франциск уперше в історії привітав китайський народ з прийдешнім Новим роком, який цього року, згідно з місячним календарем, відзначатимуть у ніч проти 8 лютого.

Про це інформують РИА Новости.

"Напередодні Нового року хочу висловити мої найкращі побажання та привітання голові Сі Цзіньпіну й усьому китайському народові", - заявив понтифік в інтерв'ю гонконзькому онлайн-виданню Asia Times, текст якого поширила у вівторок служба друку Святого престолу.

"Китай для мене завжди був великою країною, але ще передусім великою культурою з невичерпною мудрістю", - наголосив голова Римсько-католицької церкви, вказавши, що ця країна з дитячих років викликала його повагу і захоплення.

Як повідомляють, у вересні 2015 року, повертаючись до Ватикану з апостольської поїздки на Кубу і у США, Франциск висловив бажання відвідати Китай.

Дипломатичні відносини між Китаєм і Ватиканом урвалися 1951 року. Зараз у КНР фактично існують дві католицькі церкви. Офіційна церква, єпископи якої призначені китайською владою без узгодження зі Святим престолом, налічує близько чотирьох мільйонів осіб.

Офіційний представник Святого престолу Федеріко Ломбарді, презентуючи інтерв'ю Франциска Asia Times, підкреслив, що контакти між представниками Ватикану і КНР "з приводу двосторонніх проблем" тривають.

Нагадаємо, 17 січня Папа Римський Франциск уперше за час свого перебування на Святому престолі відвідав синагогу. Понтифік ушанував пам'ять жертв націонал-соціалізму і закликав ніколи не забувати жах катастрофи європейського єврейства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram