ГоловнаСвіт

Французький телеканал показав антиукраїнський фільм, незважаючи на прохання України скасувати показ

У фільмі стверджується, що за протестами в Україні стояв Вашингтон

Французький телеканал показав антиукраїнський фільм, незважаючи на прохання України скасувати показ
Евромайдан (Архив)
Фото: EPA/UPG

Французький телеканал Canal+ показав антиукраїнський фільм "Україна, маски революції".

Про це повідомляється на сайті Canal+.

Документальний фільм режисера і журналіста Поля Морейро показали увечері 1 лютого. У ньому розповідалося про події 2014 року в Україні. Фільм охоплює період від початку протестних акцій на Майдані до трагедії в Будинку профспілок в Одесі.

Посольство України в Парижі просило телеканал відмовитися від трансляції фільму. Дипломати попереджали, що фільм дає "хибну оцінку" ситуації в Україні. У листі посольства України керівництву французького телеканалу сказано, що спроби пояснити події в Україні як операцію, фінансовану США, це "неповага до наших співгромадян, убитих у центрі Києва під час захисту демократичних прагнень своєї країни".

В анонсі до фільму йдеться, що протести в Україні підтримував Вашингтон. Автор стверджує, що жителі країни постраждали від економічної кризи і ліберальної політики нової влади.

Нагадаємо, 21 січня у Франції розпочався міжнародний тур фестивалю документальних фільмів про права людини DocudaysUA. Покази в Парижі будуть першими у серії міжнародних показів української документалістики. Загалом організатори протягом шістьох місяців планують показати українське кіно у п'ятьох країнах Європи - окрім Франції, це буде Німеччина, Іспанія, Італія і Греція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram