ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російські опозиціонери звернуться до правоохоронних органів через відео Кадирова

Яшин вважає, що влада РФ дала главі Чечні "карт-бланш і розв'язала руки"

Російські опозиціонери звернуться до правоохоронних органів через відео Кадирова
Касьянов
Фото: www.segodnya.ua

Лідер ПАРНАСу Михайло Касьянов і заступник голови партії Володимир Кара-Мурза молодший звернуться до правоохоронних органів через відео в "Інстаграмі" глави Чечні Рамзана Кадирова.

Про це розповів Кара-Мурза "Дождю"

"Ми з Михайлом Касьяновим розглядаємо цю публікацію як відкрите підбурювання до вбивства. Ми звертатимемося зі спільною заявою в правоохоронні органи", - розповів він.

Опубліковане вночі відео в "Інстаграме" Кадирова Кара-Мурза і Касьянов розглядають як серію прямих погроз, які звучать з вуст "Кадирова і його поплічників стосовно представників російської опозиції протягом кількох тижнів".

"Я думаю, що ми зробимо це у найближчі дні. Але багато хто мені нагадує, що ось такий коментар ("Хто не зрозумів, той зрозуміє") він розміщував у своєму "Інстаграмі" рівно за день до мого отруєння - 25 травня. Я не пов'язував ці дві події, але тут доводиться задуматися", - додав Кара-Мурза.

Співголова ПАРНАСу Ілля Яшин у бесіді з "Дождем" сказав, що, на його думку, Кадирова так і не "осмикнули" у Кремлі, як на це розраховували "так звані системні ліберали і правозахисники". "Фактично йому дали карт-бланш і розв'язали руки. Він вбивається власною безкарністю", - сказав Яшин.

У ніч з 31 січня на 1 лютого Кадиров опублікував в "Інстаграмі" відео, на якому були зображені Касьянов і Кара-Мурза. На відеозапис накладено фільтр у вигляді оптичного прицілу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram